Delicioasele gemuri Bunicu Serban, nascute din pasiunea si seriozitatea unei retete de familie

bunicu serban gemuri 01

Din cand in cand, ma intalnesc la diferite targuri cu un producator roman de dulceturi si gemuri absolut delicioase: Bunicu Serban. Este vorba de un producator roman de dulceturi, siropuri si sosuri care nu foloseste niciodata e-uri, aditivi, conservanti si coloranti. De la standul Bunicu Serban cumperi produse pe gustate. Din pacate nu stiu in ce magazine sunt disponibile produsele lor, dar o sa aflu acest lucru, intr-un fel sau altul.

Dulceturile si gemurile sunt serioase
La standul Bunicu Serban va veti intalni cu un domn foarte serios, de vreo 50 de ani, pasionat de producerea de gemuri si dulceata. El este capabil sa va vorbeasca despre fiecare produs in parte, despre ingrediente si procesul de productie. Sa va explice in ce tari straine a mers pe urma zaharului brut de cea mai buna calitate. Gemul lui este mult peste media produselor de super-market. Zaharul este brun nerafinat.

Prima oara m-am intalnit cu domnul de la Bunicu Serban la Indagra, targul de produse agricole de la Romexpo. Aveau stand la raionul bio, desi produsele nu sunt bio certificate. Din ce am inteles, nu ar fi prea greu sa se certifice bio, doar ca nu le-ar aduce prea multe avantaje de marketing aceasta certificare, in momentul de fata.

In articolul de astazi vreau sa va vorbesc despre doua produse deosebite, care va vor ajuta sa intelegeti nivelul la care lucreaza Bunicu Serban.

Dulceata de carota si portocale si Pasta de macese. Ambele de la Bunicu Serban

Dulceata de carota si portocale si Pasta de macese. Ambele de la Bunicu Serban

Dulceata de carota si portocale de la Bunicu Serban
Aparent este o combinatie neobisnuita, intre morcov si portocala. Si chiar contine bucati mari de morcovi si portocala rasa. Maiestria produsului este ca niciunul din cele doua ingrediente cheie nu domina gustul. Ambele, si portocala si morcovul au o pondere egala la gust.

Pasta de macese de la Bunicu Serban
Are un gust puternic aromat. Pasta este delicioasa de consumat fie simplu, fie in prajituri. Se simte mireasma de macese.

Gemurile si dulceturile Bunicului Serban chiar merita incercate. Sunt genul de produs pe care il tii ascuns de familie, de copii si de toata lumea, sa-l mananci pe ascuns, pentru ca este delicios.

Eu consum de-obicei gemuri facute de mine plus cateva branduri alese pe spranceana. In restul nu am incredere, pur si simplu nu-mi plac bombele cu zahar la borcan. Dar dulceata atat de gustoasa si aromata cum ofera Bunicu’ Serban nu am mai mancat de mult timp.

Voi ati incercat vreodata produsele Bunicului Serban?

Lasă un comentariu