Cum spalam fructele si legumele: Top 11 intrebari de la cititori si raspunsuri Jurnal Bio

Reteta mea de substanta naturala produsa in casa pentru spalarea corecta a fructelor si legumelor a ridicat mai multe intrebari foarte interesante de la cititoarele mele. Le-ati vazut? Voi raspunde acestor intrebari in articolul de fata, cu mentiunea ca de-abia astept si alte intrebari de la voi.

Intrebare: Se pot spala fructele si legumele cu otet?
Raspuns: Da, dar concentratia trebuie sa fie destul mare. Am citit un studiu conform caruia este nevoie de trei parti apa si o parte otet pentru a avea o solutie eficienta.

I: Daca spalam fructele si legumele cu otet, vor rezista mai mult?
Nu.

I: Ce temperatura trebuie sa aiba apa utilizata la spalarea fructelor si legumelor?
R: Apa nu trebuie sa fie mai rece cu mai mult de 10 grade fata de temperatura fructelor si legumelor. Altfel, exista riscul sa se produca un soc termic, sa patrunda usor bacteriile inauntru.

cum spalam fructele si legumele 2

I: Este suficient sa utilizam doar apa pentru a curata fructele si legumele?
R: Apa curata elimina 98% din bacterii: atunci cand fructele si legumele sunt clatite sub jet puternic.

I: Toate fructele si legumele se spala in acelasi mod?
R: Nu, pentru fiecare tip de produs se recomanda o metoda de spalare, ce depinde de tipul si caracteristicile fructelor si legumelor. Produsele suprafete denivelate sau neregulate, cum ar fi conopida sau broccoli, ar trebui sa fie inmuiate timp de 1-2 minute in apa rece pentru a elimina murdaria din crapaturi.

I: Cum pregatim spalarea fructelor si legumelor?
R: Inainte de incepe spalarea fructelor si legumelor, spalati-va pe maini bine cu apa si sapun. Tot inainte de incepe spalarea fructelor si legumelor, spalati bine cutitele si alte ustensile utilizate.

I: Cand trebuie spalate fructele si legumele? Imediat dupa ce le cumparam?
R: Nu, asteptati cu spalatul fructelor si legumelor pana in momentul utilizarii lor. Spalarea lor inainte de depozitarea in casa incurajeaza aparitia bacteriilor si accelereaza deteriorarea. De aceea este recomandat sa asteptam si sa spelam fructele si legumele chiar inainte de utilizare. Inainte de depozitarea fructelor si legumelor, puteti elimina pamantul, dar nu cu apa.

I: Ce facem cu cozile si alte portiuni exterioare?
R: Taiati-le inainte de a depozita acele fructe si legume: zonele exterioare ale telinei, ale salatei verzi, ale verzei si alte altor legume si fructe cu frunze este bine sa le taiati. Ele contin microbi si reziduuri de pesticide.

I: Fructe si legume scufundate in apa sau spalate sub jet?
R: In cazul in care spalati fructele si legumele sub jet de apa, frecati bine pentru a elimina impuritatile si bacteriile. La spalarea prin cufundare in apa, folositi un castron curat, nu chiuveta. In chiuveta, in zona de scurgere, se aduna microorganisme.

cum spalam fructele si legumele

I: Este bun detergentul de spalat fructele si legumele?
R: Parerea mea este ca nu ar trebui sa spalati fructele si legume cu solutii detergent. Mai multe tipuri de produse proaspete absorb aceste substante chimice, ceea ce le schimba gustul.

I: Cum spalam fructele si legumele cele mai fragile?
R: Spalati fructele si legumele fragile si moi, cum ar fi capsuni, zmeura, mure sau afine, cu ajutorul unui pulverizator. Asezati produsele intr-o strecuratoare si rotiti-le usor in timp ce sunt pulverizare cu apa.

2 gânduri despre „Cum spalam fructele si legumele: Top 11 intrebari de la cititori si raspunsuri Jurnal Bio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s