Cum spalam fructele si legumele inainte de a le manca? Iata reteta Jurnal Bio pentru o substanta de curatenie puternica si prietenoasa

Sa mananci doar fructe si legume de la tara sau bio certificate este o utopie in Romania, din mai multe motive: preturi, disponibilitatea produselor in magazine, oferta existenta. Va rog sa ma contraziceti daca nu este asa, dar si copiii nostri si noi mancam fructe si legume tratate chimic, din comertul modern. Asa ca avem nevoie de o substanta puternica de spalat fructele si legumele, dar deloc toxica, sa nu intre prin pori.

Fructele si legumele pe care le culegeam din copac la tara le mancam si nespalate (nu mai spuneti la nimeni, shhh), fructele si legumele din piata de pe vremuri le spalam bine cu apa rece, fructele si legumele disponibile in zilele noastre au nevoie de spalare foarte serioasa!

Mod de utilizare a substantei de curatenie a fructelor si legumelor:

Pulverizati substanta pe fructe si legume cu ajutorul unui pulverizator. Clatiti bine, dupa ce lasati fructele si legumele cateva minute.

reteta spalare fructe legume 02

Ingredientele substantei de curatenie a fructelor si legumelor:

  • o cana de apa (plata sau de la filtru)
  • doua (2) lingurite de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de suc de lamaie

Mod de preparare a substantei de curatenie a fructelor si legumelor:

reteta spalare fructe legume 01Amestecati bicarbonatul de sodiu cu apa. Adaugati lamaie si turnati substanta in pulverizator.

Pare incomod sa spalati fructele si legumele in acest mod, dar nu este. Doar inceputul este mai greu, start-up-ul pentru a produce substanta. Apoi, la fiecare spalare trebuie doar sa utilizati substanta de curatenie produsa.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte important in curatenia naturala a casei. Este obtinut din minerale. Nu este deloc toxic si este 100% biodegradabil. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte important in curatenia naturala a casei. Este un alcalin usor, poate face ca grasimea si mizeria sa se dizolve cu apa.

Voi cum spalati fructele si legumele?

7 gânduri despre „Cum spalam fructele si legumele inainte de a le manca? Iata reteta Jurnal Bio pentru o substanta de curatenie puternica si prietenoasa

  1. Oțet. Din aceeași sticlă cu care șterg surpafețele🙂

    Dar ce te faci cu pesticidele sistemice (cum ar fi cele pentru mere), care intră prin rădăcină și apoi devin parte integrantă din fruct? Asta e problema, că nu prea știm care fruncte sunt tratate astfel, și putem spăla la ele mult și bine😦

  2. Foarte interesant articolul. Dar spune-mi te rog, ce temperatura trebuie sa aiba apa utilizata la spalarea fructelor si legumelor???

  3. Pingback: Cum spalam fructele si legumele: Top 11 intrebari de la cititori si raspunsuri Jurnal Bio | Jurnal Bio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s