Targul Martisorului 2013 de la Muzeul Taranului Roman: cum sunt alesi expozantii si ce tipuri de martisoare veti gasi

UPDATE: ce martisoare ofera cei peste 300 de expozanti si Galerie FOTO –> https://jurnalbio.wordpress.com/2013/02/27/astazi-a-inceput-targul-de-martisor-2013-de-la-muzeul-taranului-roman/

260 de expozanti cu produse hand-made respinsi, 120 admisi in urma preselectiei de produse, plus alti expozanti admisi din oficiu. Rezultatul acestei preselectii? Un targ de martisor ce vine cu o oferta foarte bogata, usor reperabila prin diversitatea si unicitatea martisoarelor

Ce veti gasi la Targul Martisorului 2013 de la Muzeul al Taranului Roman

La Targul Martisorului ce se va desfasura la Muzeul National al Taranului Roman in perioada 27 februarie – 3 martie 2013 veti gasi mai multe tipuri de martisoare: martisorul de oras, martisorul rustic, martisorul tip goblen, martisorul traditiilor reinventate sau miniaturile din sticla ale anilor optzeci ca un contrapunct la creatiile ultimilor ani, in care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea martisorului va prinde zeci si zeci de chipuri in cusaturi, fire de lana, fetru, lut, lemn, hartie manuala, piele, plastic, metal si alte materii interesant exploatate.

Targul de Martisor 2013 la Muzeul Taranului Roman

Targul de Martisor 2013 la Muzeul Taranului Roman

De la Targul Martisorului 2013 de la Muzeul al Taranului Roman nu vor lipsi gusturile proaspete si dulci de turta dulce, kürtős kalács, mere si prajituri de casa, suc natural de mere, fructe uscate si miere.

In data de 2 martie 2013, ora 13.00, in sala Atelierului de creativitate se va desfasura piesa de teatru cu papusi si umbre Baba Dochia, sustinuta de trupa Tropaiele – coordonator Beatrice Iordan.

Orarul Targul Martisorului 2013 de la Muzeul al Taranului Roman este zilnic intre 10 si 18. Pretul unui bilet de intrare este de 6 lei, iar elevii, studentii si pensionarii vor plati 3 lei.

Cum sunt alesi expozantii de la Targul Martisorului 2013 de la Muzeul al Taranului Roman

Revenind la criteriile de selectie… Expozantii nu au voie sa aduca la standurile de vanzare si alte tipuri de martisoare decat cele selectate. Criteriile de selectie tin atat de calitatea estetica a produselor si de adecvarea lor la specificul muzeului.

Mie cel mai mult imi place anuntul de pe website-ul Muzeului Taranului Roman, referitor la expozantii de la Targul Martisorului 2013:

„Nu primim obiecte care raspund prea general unei nevoi de piata generalizata, in care scopul comercial primeaza. Ele pot fi gasite si la magazine art-deco, la magazine cu produse tip Complex Europa, Niro, Dragonul Rosu, pe traseul Piata Romana – Piata Universitatii ori in alte magazine care comercializeaza suveniruri si alte accesorii decorative (de exemplu, obiectele de tip Galeria Fondului Plastic, care au deja o identitate, create pentru un anumit tip de public). De asemenea, nu-i vom mai putea selecta pe toti cei care propun acelasi tip de martisor (exemplul celor din Bucovina, care anii trecuti au venit in numar mare, aproximativ 12 persoane) si care au inceput sa fie comercializate si in en-gros-urile amintite mai sus.” Ce parere aveti?

Reclame

2 gânduri despre „Targul Martisorului 2013 de la Muzeul Taranului Roman: cum sunt alesi expozantii si ce tipuri de martisoare veti gasi

  1. Pingback: Cautati martisoare autentice, produse de mesteri populari? Vizitati Targul Martisorului, organizat la Muzeul Taranului Roman în perioada 27 februarie – 3 martie 2013 | Jurnal Bio

  2. Pingback: 10 evenimente bio si traditionale pentru o primavara de nota 10 | Jurnal Bio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s