Curatenie pe baza de nuci de sapun: Cum spala o obsedata de curatenie casa in care misuna doi prichindei?

Cum se apropie sărbătorile, toată lumea se pregătește de marea curăţenie, de Crăciun. Cui nu ii place să primească musafirii cu casa strălucind de curăţenie? Cui nu îi place să ştie că a terminat din timp de aranjat casa? Ştim cu toţii că există pe piaţă tot felul de substanţe de curăţenie care ne fac munca mai spornică.

detergent-ecologic-concentrat-universal-orange-pure-500ml - CopyPentru că sunt o veritabilă maniacă atunci când vine vorba de curăţenie şi spălat prin casă, folosesc produse care trebuie să îndeplinească două condiţii foarte importante: să fie eficiente şi să nu fie toxice – bio dacă se poate. Ţin extrem de mult ca produsele de curăţenie să nu fie pline de ingrediente periculoase pentru că mă gândesc la sănătatea mea şi a copiilor.

Curăţenie de două ori pe săptămână
Nu că mă laud, dar la noi în chiar fac curăţenie temeinică foarte des, pentru că am ajuns la faza în care băiatul cel mic se deplasează în patru labe prin casă şi ajunge în cele mai ascunse colţuri. Plus că vrea să lingă orice prinde în raza lui vizuală. Aşa că am ajuns să spăl pe jos şi de două ori pe săptămână. În ritmul acesta de curăţenie, stocul de substanţe utilizate se duce repede. De aceea sunt permanent în căutare de noi produse de curăţat pe care să le testez.

Cum evităm ingredientele periculoase
Marea majoritate a substanţelor de curăţenie disponibile în comerţ conţine ingrediente chimice periculoase pentru oameni şi pentru mediul înconjurător. Până să am copii, nici pe mine nu mă interesa acest lucru. Puteam să spăl podeaua sau geamurile şi cu detergenţi plini de chimicale, pentru că oricum nimeni nu punea mânuţa pe acolo. Acum s-au modificat lucrurile! Vorbim de spaţiul în care copii se joacă, se plimbă şi pun mâinile şi de aerul pe care îl respiră. Toate toxinele se adună în organism, în cazul în care utilizăm substanţe de curăţenie pline de chimicale. Spre exemplu amoniacul: poate provoca arsuri şi afecta ochii, iar în cazul inhalării vaporilor, cauzează bronşită şi pneumonie.

Nu ştiu dacă aţi avut curiozitatea să citiţi lista de ingrediente a substanţelor de curăţare a casei nonbio. Zici că citeşti manualul de chimie de clasa a X-a, varianta extinsă: amoniac, acid sulfuric, acid fosfatic, leşie sau fenol.

Produsele de curăţat casa pe bază de nuci de săpun de la Planet Pure
Am descoperit recent produsele de curăţat casa pe bază de nuci de săpun de la Planet Pure – disponibile în magazinul online de detergenti naturali si cosmetice bio Nuci de Sapun. Bine, eu ştiam de detergenţii de rufe făcuţi din nuci de săpun, ştiam că sunt eficienţi, aşa că m-am gândit că şi produsele de curăţat casa sunt la fel de bune. Nu degeaba se ştie că nucile de săpun sunt cea mai ecologică substanţă de curăţire existentă. Toate detaliile despre utilizarea nucilor de săpun în curăţenie, le aflaţi de pe website-ul specialistei numărul 1 în domeniu: despre arborii sapindus și despre saponină  despre beneficiile lor.

Nucile de săpun nu sunt acelaşi lucru cu nucile care cresc în copacii de la noi. Sunt fructe culese dintr-un copac anume, ce creşte doar în unele regiuni din Asia. Aceste nuci conţin o substanţă numită saponină – agent de curăţire foarte eficient. Nucile de săpun sunt folosite pe scară largă în Asia şi destul de mult în vestul Europei, ca alternativă naturală la substanţele de curăţenie pline de chimicale.

Detergentul ecologic concentrat universal Orange Pure de la Planet Pure
Ce am testat până acum? Detergentul ecologic concentrat universal Orange Pure. Primul lucru pe care îl observi când desfaci sticla, este mirosul: nici prea puternic, dar nici inexistent sau deranjant, ci tocmai potrivit. Substanţa concentrată trebuie turnată într-un lighean de apă, dar proporţiile sunt foarte convenabile. La 7 litri de apă torni un dop de substanţă. În acest ritm, substanţa îmi va ajunge pentru mult timp de-acum înainte.

Soluția ecologică de curățat geamuri și suprafețe de la Planet Pure
solutie-ecologica-de-curatat-geamuri-si-suprafeteUn alt produs care se consumă pe bandă rulantă la noi în casă este detergentul de geamuri şi oglinzi. Cel mic este fascinat de oglinzi şi geamuri, aşa că sunt pline de mânuţe. De fapt oglinzile suferă cel mai mult, pentru că puştiul cel mic nu poate să se abţină şi îl pupă pe bebeluşul din oglindă, nu doar îl mângâie. Aşa că la 2-3 zile oglinda devine murdară şi nu mă lasă inima să nu o spăl temeinic. Folosesc soluţia Planet Pure. Este foarte uşor de utilizat: doar pufăi pe oglindă şi şterg cu un şerveţel uscat. Nu mă mai chinui la fel cum se chinuiau părinţii noştri pe vremuri, de frecau o zi întreagă la geamuri si foloseau o tonă de ziare.

Halatul, cât e halatul?!
Dar cât costă substanţele de curăţire a casei bio? Sunt mai scumpe decât cele nonbio? Eu vreau sa demontez mitul preţurilor mai mari ale substanţelor bio de curăţenie. O sticla de 500 ml de Detergent ecologic concentrat universal Orange Pure costa 25,9 lei si poate fi folosita pentru a curata: hainele, curăța podelele, ferestrele, covoarele, tapițeria sau puteți elimina petele.  Soluția ecologică de curățat geamuri și suprafețe costa 12,9 lei – tot 500 ml.

Substanţele de curăţenie în casă pe bază de nuci de săpun sunt un tip de produs pe care dacă îl foloseşti măcar o singură dată, nu mai renunţi niciodată la el.

Voi aţi încercat vreodată nucile de săpun sau produse de curatenie ce conţin acest ingredient?

Reclame

2 gânduri despre „Curatenie pe baza de nuci de sapun: Cum spala o obsedata de curatenie casa in care misuna doi prichindei?

  1. Pingback: Castigati un pachet complet de curatenie bio pentru sarbatori: 6 produse pentru casa de la Planet Pure. Iata-i pe haiducii curateniei! « Jurnal Bio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s