Produse traditionale din Covurlui la magazinul Zimbria din Mall AFI Cotroceni. Dar ce este Covurlui?

Cine vrea sa rezolve o enigma acum, dis de dimineata? Este cu afaceri in locatii premium din mall si cu judete disparute…

A fost o data ca niciodata un magazin de produse traditionale numit Tata Anica, plasat intr-o zona foarte buna din Mall AFI Cotroceni. Din cauza preturilor piperate si a produselor alimentare nespectaculoase, magazinul nu prea avea clienti. Chiria mergea, clientii lipseau, asa ca magazinul s-a inchis si a ramas din el doar o recenzie pe Jurnal Bio.

Acum vine problema mea: este o idee buna ca la nici 20 de metri de fostul magazin Tata Anica, inchis din lipsa de vanzari, sa se deschida un nou magazin de produse alimentare traditionale? Este vorba de magazinul Zimbria, care si-a inaugurat locatia din Mall AFI, la intrarea in hypermarketul Real si care incearca sa faca ce nu stiu daca a reusit cineva in Bucuresti: sa convinga mall-istii sa cumpere branzeturi&stuff preparate dupa retete traditionale romanesti sau vanatoresti.

De ce spuneam ca problema mea include si judete disparute ale Romaniei, ca in filmele de aventuri? Pentru ca ideea principala a magazinului Zimbria este ca ofera branzeturi si mezeluri de Covurlui. Si stiti de unde vine numele Covurlui? Este denumirea veche a unui judet din perioada interbelica, cu resedinta la Galati. Judetul Covurlui se invecina la est cu judetele Cahul și Ismail, care acum sunt in componenta Republicii Moldova si a Ucrainei, iar la nord cu judetul Tutova.

In magazinul Zimbria gasesti branzeturi: cas de Covurlui la 30 lei kilogramul, 7-8 sortimente de branza de Covurlui incepand cu 35 de lei per kg, mezeluri, pastrama ciobaneasca, costita taraneasca, muschi de capra sau piept de pui. Au si ceva specialitati mai deosebite, dar destul de scumpe: gorgonzola costa 120 lei kg spre exemplu. Produsele provin de la ferma lor proprie.

Vanzatorii de la Zimbria sunt destul de profi si de amabili, se vede ca stiu produsele bine si te pot ajuta sa alegi ceva bun. Mai au pana sa ajunga sa turuie vrute si nevrute despre branza, cum face doamna de la care cumpar eu branza din piata Minis. Dar astfel de oameni sunt exceptii, nu?

Eu cand am fost la Zimbria, in jurul orei 12.30 in timpul saptamanii, nu prea erau clienti. Sper sa le mearga bine, sa reuseasca sa ii convinga pe cei care intra sa-si faca cumparaturile in Real sa pastreze cateva zeci de lei si pentru produsele lor traditionale.

Mie nervozitatea aratata de o vanzatoare Zimbria imi arata ca deocamdata nu au ajuns la succesul dorit. „De la ce magazin concurent sunteti, de puneti atatea intrebari?!„, m-a „deconspirat” vanzatoarea. Si nu intrebasem decat ce produse se vand mai bine, sa stiu sa le incerc si eu, si care este branza fanion, pe care mi-o recomanda sa o testez. Serifei de la raft i s-au parut suspecte intrebarile mele si a reactionat. Bine ca nu a chemat si paza. 🙂

Recomandarea mea este sa cititi povestea Judetului Covurlui, sa mergeti la magazinul de produse traditionale Zimbria sa le incercati branzeturile si mezelurile, pentru ca sunt gustoase si fine, dar aveti grija sa nu puneti prea multe intrebari, sa nu ajungeti pe lista teroristilor. 🙂

A mai fost cineva la Magazinul Zimbria de produse traditionale?

Reclame

7 gânduri despre „Produse traditionale din Covurlui la magazinul Zimbria din Mall AFI Cotroceni. Dar ce este Covurlui?

 1. este un magazin Zimbria si in zona Vatra Luminoasa 🙂

  produsele sunt f bune, gustoase.
  nu pot spune ca sunt neaparat diferite fata de cele pe care le cumpar de la piata de la producatori autohtoni. dar sunt mai variate si reprezinta o alternativa buna. 🙂

 2. Produsele sunt ceva mai scumpe.
  Cascavalul afumat in Real este 37Ron kg. – la Covurlui este 35 Ron/kg.
  Branza este mai scumpa dar nu se compara cu ce vinde in piata sau supermarketuri.
  Eu nu mai cumpar branza decat de Zimbria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s