10 concluzii surprinzatoare dupa Targul de produse traditionale Bunatati si Bucurii din Parcul National Sector 2 – fostul 23 august. Galerie FOTO

1. Sportul national al romanilor este baseball-ul. Altfel nu putem explica de ce batele de baseball sunt un articol pe care il gasesti pe mai toate tarabele.

2. Mesterii populari romani au emigrat si muncesc cu spor in provinciile chineze Shenzhen si Guangdong. Majoritatea produselor expuse la Targul de produse traditionale Bunatati si Bucurii proveneau din aceste provincii industriale, fiind Made in China.

3. Depozitul de produse alimentare Antefrig, prezentat in articolul Cucubau si cucurigu, stai ca vine Antefrigu, reprezinta, se pare, un important centru de provenienta al lactatelor, branzeturilor si mezelurilor naturale. La iesirea marfii din depozit, o parte din produsele care trebuiau sa mearga in magazinele de cartier din Bucuresti este trimisa catre targuri, ceea ce ii dubleaza automat pretul de pe raft.

4. Cu cat mai mult fum in aer la un targ, cu atat mai traditional este acesta, de aceea probabil gratarele cu mici trebuie plasate cat mai central, pentru a obtine efecte speciale de afumatura.

5. Elvis Presley este un bun national romanesc: ce alt eveniment poti organiza in cadrul unui targ de produse traditionale decat un concurs de imitatori Elvis?

6. Pentru a trezi increderea vizitatorilor la targ, dar si pentru a pastra o nota exclusivista asupra evenimentului, vanzatorii de la tarabe aveau mutre dubioase, tocmai bune pentru o analiza interesanta a tipologiilor infractorilor si a comportamentelor infractionale.

7. Muzica in surdina, de intensitate medie sau tare nu este cool. Doar muzica data foarte tare se potriveste unui targ autentic de produse traditionale, de a ajuns baiatul meu sa stea cu mainile la urechi cand am trecut pe acolo.

8. Jucariile traditionale cu care se jucau copiii pe vremuri erau din plastic, faceau zgomot si se dezmembrau usor. De aceea, la targul de produse traditionale se vindeau astfel de jucarii.

9. Codrul e frate cu romanul si braga e sora cu coca-cola, ca sa se vanda la aceeasi taraba, cot la cot.

10. Traditionalul romanesc, atat cat mai exista, pierde prim planul in fata produselor pseudo-traditionale pe care le poti gasi la targuri kitsch in Bucuresti. Si asta este cel mai trist.

A mai vizitat cineva Targul de produse traditionale Bunatati si Bucurii din Parcul National Sector 2 – fostul 23 august? Cu ce impresii ati plecat de acolo?

Iata o galerie foto de la acest targ de produse traditionale:

Anunțuri

4 gânduri despre „10 concluzii surprinzatoare dupa Targul de produse traditionale Bunatati si Bucurii din Parcul National Sector 2 – fostul 23 august. Galerie FOTO

  1. Targurile astea de produse „traditionale” s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca numai traditionale nu sunt alimentele alea…E o eticheta care vinde, cred ca asta e singurul motiv pentru care se numesc asa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s