Schema de tratament a legumelor din sera conform agriculturii ecologice

Intrucat se apropie sezonul agricol, la editia ECOAGRIS – Targul pentru sanatatea ta desfasurata zilele acestea la Iasi, sunt expuse produse, tehnici si inputuri autorizate pentru agricultura ecologica:

  • fertilizatori si amelioratori ecologici
  • tratamente ecologice pentru protectia mediului – pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive
  • tratamente ecologice pentru zootehnie
  • tratamente ecologice pentru industria agroalimentara – vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne

BIOMA AGRO ECOLOGY CO, organizatorul Targului de la Iasi si unul din expozanti, ne-a furnizat o schema orientativa pentru intretinerea culturilor de legume in sera dupa tehnicile corespunzatoare din Agricultura Ecologica.

Pasul 1 – La pregatirea  pamantului: Tratament cu  Thermokipio Ameliorator, prin stropirea solului, urmata de “rascolirea”, saparea terenului, solutia fiind astfel inserata in sol

Pasul 2 – Dupa insamantare, rasadire sau la reluarea ciclului vegetativ: Tratament cu Thermokipio Fertilizator (stropiti uniform plantele si solul). Tratamentul cu Thermokipio Ameliorator si Thermokipio Fertilizator se efectueaza doar o singura data pe an.

Pasul 3 – dupa aproximativ 15 zile, respectiv, dupa prima infrunzire, se face tratamentul cu Fylo. Acest tratament se poate administra de  maximum 3 ori pe an, respectiv, a doua și a treia oara, doar daca sunt situații care afecteaza plantele (seceta, ploi abundente, variatii mari de temperatura, temperaturi foarte mari etc).

Pasul 4 a: Dupa aproximativ 20 zile se aplica tratamentul Synthoxal (impotriva daunatorilor precum Musculita alba, Paianjenul rosu comun, Paduchele verde al castraveților, Paduchele cenușiu al verzei etc.) prin stropirea plantelor, dar și a solului din imediata vecinatate .
Pasul 4 b: Dupa alte circa 15 zile: se aplica tratamentul Broxxal (impotriva nematodelor) prin stropirea solului si a plantelor.
Pasul 4 c: Dupa alte circa 15 zile  se stropesc plantele cu tratamentul Lexarmol – impotriva bolilor (mana sau alte boli de natura vegetala).

Tratamentele cu Synthoxal, Broxxal si Lexarmol se vor repeta ori de cate ori este nevoie. In cazul in care cultura este invadata de boli/daunatori, tratamentele se vor repeta mai des.

BIOMA AGRO ECOLOGY CO este unic distribuitor pentru Romania al societatii omonime din Elvetia, cu reputatie bine definita in domeniul cercetarii si productiei eco-biologice. Pentru mai multe detalii puteti accesa website-ul BIOMA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s