Magazinele de produse traditionale au ajuns noile farmacii: se deschid unul langa altul pe banda rulanta

Zice teoria de business sa urmaresti trendurile si sa iti adaptezi afacerile ca sa profiti la maximum de ele. Dar nici sa suprasaturezi piata cu aceleasi produse si tipuri de business nu este normal. Pe o distanta de 300 de metri, de la Pasajul Muncii spre Baba Novac, pe Bulevardul Mihai Bravu, sunt acum deschise patru magazine de produse alimentare traditionale sau ale micilor producatori locali.

Produse traditionale, crenwursti si vanzatori paraleli: vedeti vreo contradictie intre acesti termeni? Si eu la fel, ca si dvs., insa se pare ca proprietarii de magazine de produse traditionale din zona Muncii nu vad niciun antagonism intre aceste concepte. Dar despre ce magazine este vorba?

Magazinul de producator Gepeto. Este magazinul unei companii din Constanta ce produce carne si mezeluri, deschis de cateva luni in zona Muncii. Au multe produse la vanzare si preturile sunt bune: muschi file 19 lei, pulpa de porc 16 lei, salam incepand de la 13 lei, multe sortimente de carnati. Pe pozitie preferentiala in vitrina au parizer si crenwursti.

Ceea ce m-a surprins la magazinul de produse traditionale de la Rucar este ca vanzatoarea spunea ca mezelurile si branzeturile aflate la vanzare sunt de fapt de la Stefanesti – Arges, contrar celor scrise pe vitrina. Afara vopsit gardul si inauntru leopardul. Branza costa de la 16 lei in sus, smantana 13 lei si au putine sortimente la vanzare: cas, urda si cam atat.

Magazinul de branza de Sibiu este cel mai mic dintre toate patru, dar este si cel mai de success dintre ele, fiind primul deschis. Intotdeauna sunt clienti inauntru, in cei maximum 10 metri patrati ai magazinului.

Camara Domneasca este un magazin deschis recent in zona Muncii, cu produse traditionale din Bucovina. Sunt destul de convinsa ca produsele traditionale bucovinene nu inseamna sapte feluri diferite de parizer sau de crenwursti cum vand cei de la CD. Dar probabil s-au adaptat si ei la specificul din Bucuresti unde stiu parinti care dau copiilor crenwursti speciali care ajuta la crestrere. Oricum, magazinul arata foarte bine, au multe produse, dar nu si clienti.

Intr-un alt articol de pe Jurnal Bio scriam despre cele 7 magazine de produse traditionale din Bucuresti de pe Calea Mosilor, acum vi le-am prezentat pe acestea de la Piata Muncii. Ce parere aveti despre acest trend? Va rezista pe termen lung? In ce zona din Bucuresti sau din alte orase s-au mai format aglomerari de magazine de produse traditionale?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s