Cum am descoperit mancarea bio. 8 sfaturi pentru un debutant

Stiu din experienta ca trecerea de la produsele alimentare normale la cele bio este dificila. Motivele sunt multiple: dificultatea unei aprovizionari constante, numarul mic de furnizori, imposibilitatea de a gasi anumite produse sau preturile ridicate. Iata 8 sfaturi testate pe propria piele, pentru a face tranzitia bio mai usoara:

  1. Este ok sa o iei incet. Daca de fiecare data cand mergi la hyper-market cumperi si unul dau doua produse bio, este foarte bine. Incet si sigur.
  2. Incepe cu produsele de zi cu zi: branza, faina, orez, lapte sau paste.
  3. Experimenteaza. Pe langa cumparaturile saptamanale de la super-market, mergi cand ai ocazia si in magazine bio mai micute. Iti garantez surprize placute.
  4. In ziua de azi, aproape orice produs alimentar are doua versiuni: normal si bio. Compara, analizeaza si alege ce e mai bun.
  5. Cauta oferte. Desi produsele bio sunt mai scumpe decat cele normale (uneori chiar cu 150%), cautand oferte si promotii vei gasi si preturi acceptabile.
  6. Participa la evenimente. Cel putin in aceasta toamna a fost inflatie de evenimente. Merita sa participi macar sa prinzi ofertele speciale cu care vin expozantii sau sa testezi mostre.
  7. Interactioneaza. In mediul online sunt mai multi consumatori de produse bio decat iti imaginezi. Intra in contact cu ei, afla ce te intereseaza si aplica.
  8. Din experienta mea si a cunoscutilor am tras concluzia ferma ca drumul bio este unul cu un singur sens. Din momentul in care incepi sa te obisnuiesti cu produsele organice, o sa iti fie greu sa renunti la ele.

Si acum o intrebare pentru consumatorii experimentati: voi ce alte sfaturi i-ati da unui incepator?

Anunțuri

9 gânduri despre „Cum am descoperit mancarea bio. 8 sfaturi pentru un debutant

  1. 1. Sa se uite dupa certificare si sa citeasca ingredientele.
    2. Sa cumpere produse romanesti sau macar europene, nu e foarte eco sa cari un pui din Brazilia.
    3. Sa nu porneasca de la ideea ca bio=dietetic. Dulciurile bio sunt la fel de pline de calorii ca cele standard.
    .. si ma mai gandesc 🙂

  2. Eu cred ca nu ar trebui sa ii stresam pe cei care se se gandesc sa testeze produsele bio cu tot acest discurs despre certificari. De acord, e important ca ceea ce mananci sa fie certificat bio, dar pana la urma nimeni nu se hraneste cu hartie. Nu suna prea bine sa ii zici: „stii, exista si produse organice, ia testeaza-le, dar ai grija sa fie certificate, cauta pe eticheta, fa research pe Internet”. Ceea ce este organic si sanatos nu ar trebui sa fie complicat. Parerea mea…

  3. Oana, partea proasta e ca multi producatori s-au prins ca termenul „bio” da bine, asa ca il pun pe produse care nu sunt nici pe departe naturale (numai eu stiu 2 producatori romani de cosmetice si unul francez, ca sa nu mai vorbim de producatorii agricoli). Omu’ vine cu marul de la tara, zice ca e bio, dar de stropit a stropit pomii „ca altfel ii mancau insectele, dom’le, cum sa nu ii dau cu nimic?!”. De-asta se insista cu certificarea, pentru ca altfel n-ai nicio garantie.
    Iar in ziua de azi ca sa obtii un produs organic si sanatos e foarte complicat, de fapt 🙂 pentru ca taranii s-au invatat sa puna ingrasamintele chimice cele mai ieftine si sa stropeasca pomii si legumele cu toate prostiile, ca sa le faca mai rezistente la daunatori si clima. Iar animalele mananca tot din productii agricole pesticizate.

  4. Pingback: Cinci piedici pentru dezvoltarea rapida a pietei bio din Romania | Jurnal Bio

  5. Pingback: Un blog pe săptămână-Jurnal Bio | Sfaturile bunicii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s