Produsele alimentare bio. 10 motive pentru care Jurnal Bio nu le recomanda

Fructe, legume, paste, faina, lapte, mancarica pentru copii… atatea optiuni bio pe piata. Toate aceste produse nu sunt pentru tine daca:

 1. Iti place sau nu te deranjeaza ca fructele si legumele pe care le mananci au fost tratate cu pesticide, ca animalele au fost indopate cu antibiotice si hormoni de crestere.
 2. Crezi in progresul stiintei cu orice pret si nu ai nicio problema cu organismele modificate genetic (OMG). Produsele bio sunt incompatibile cu orice modificari genetice ale plantelor.
 3. Nu vezi niciun impediment in faptul ca fructele si legumele au inceput sa aiba gust de plastic si sa semene intre ele: capsunile din Spania sa aiba acelasi gust cu pepenele din Turcia si castravetele din China.
 4. Nu iti este dor de gustul legumelor si fructelor de cand erai mic, cand mancai cu pofta un mar si apoi o pruna si apoi un ciorchine sai apoi iar un mar… Si nu pateai nimic.
 5. Consideri ca fast-food inseamna sa te saturi repede si bine si ca hyper/super marketurile sunt cele mai bune locuri pentru cumparaturi.
 6. Ti se pare ca agricultura intensiva, care stoarce de resurse solul si il lasa arid nu constituie motiv de ingrijorare.
 7. Nu te intereseaza faptul ca panza freatica este puternic afectata de chimicale turnate cu nemiluita in culturile agricole.
 8. Nu simti nevoia sa incurajezi productia locala de alimente organice si mergi pe mana marilor producatori internationali.
 9. Nu vezi de ce fructele si legumele ar trebui sa fie bogate in vitamine si sa nu contina chimicale.
 10. Nu te preocupa interesul tau, al celor din jur si al mediului inconjurator pe termen lung.

Reclame

3 gânduri despre „Produsele alimentare bio. 10 motive pentru care Jurnal Bio nu le recomanda

 1. Nu suntem o familie foarte sanatoasa daca judeci dupa principiile enumerate mai sus, insa, de cand avem un bebe, ne „tratam”. Citim mai mult, ne informam mai intens si incercam sa introducem in viata noastra obiceiuri cat mai sanatoase. Uneori ne iese, aletori nu, dar suntem determinati sa ne schimbam. Asa te-am descoperit si pe tine, Jurnalule Bio, si te-am citit si am aflat multe informatii utile din paginile tale virtuale. 🙂

 2. Pingback: Cinci piedici pentru dezvoltarea rapida a pietei bio din Romania | Jurnal Bio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s