Bio in Romania. Top 10 motive pentru care viitorul apartine produselor organice

 1. Produsele bio nu sunt mult mai scumpe decat cele normale. Trebuie doar sa analizezi cu atentie si sa ai rabdare sa cauti si sa vanezi promotii si oferte speciale.
 2. In Romania exista protential de productie “bio”, astfel incat sa nu mai fim doar importatori ci sa devenim consumatori de produse locale. Dupa cum spunea si Printul Charles in vizitele lui in Transilvania, sansa romanilor este ca sunt prea saraci ca sa isi permita tratamentul cu insecticide al culturilor agricole, astfel ca acestea sunt de multe ori involuntar naturale.
 3. Am observat in cercul meu de prieteni si cunostinte ca este suficient sa cumperi macar o data produse bio, pentru ca apoi devi client fidel. Deci cu cat mai multa lume incearca, cu atat mai repede se raspandeste curentul.
 4. Criza economica o sa treaca la un moment dat si la noi, astfel ca oamenii vor fi mai linistiti in privinta viitorului lor si mai deschisi sa cheltuie pe produse bio.
 5. Este inevitabil ca dupa valul de entuziasm adus de marile supermarket-uri sa vina si o maturizare a pietei, iar pretul produselor si accesibilitatea sa nu mai fie singurele criterii de achizitie. Trebuie sa depasim valul culturii hyper si fast!
 6. Pe langa televizor si tabloide, tot mai multi oameni au inceput sa se informeze de pe Internet. Doar de aici vor afla beneficiile reale ale produselor bio, vor intra in contact cu alti consumatori si vor putea invata sa traiasca in acest mod.
 7. Este suficienta o excursie in tarile din Vestul Europei ca sa te convingi ca acolo produsele bio au depasit faza de “moda” sau “fita” si au intrat deja in mainstream, in curentul principal. Si cum tot mai multi romani calatoresc in strainatate, sperante exista.
 8. Chimicale, modificari genetice, tratament industrial… Toti acesti termeni vor incepe sa sune din ce in ce mai rau pentru romani, care vor dori sa le evite cat mai mult, dincolo de isteriile de moment legate de E-uri sau de alte substante.
 9. Cel putin in Bucuresti s-a inmultit numarul de magazine bio si de website-uri cu produse organice. Doar asa creste concurenta, scad preturile, se diversifica gama de produse, ceea ce este benefic pentru piata.
 10. Una peste alta, este clar ca viitorul apartine bio.

Exista si alte argumente in favoarea produselor bio in Romania? Acest articol ramane deschis, asa ca va invit sa comentati mai jos.

Anunțuri

5 gânduri despre „Bio in Romania. Top 10 motive pentru care viitorul apartine produselor organice

 1. Pingback: Bio in Romania. De ce piata bio de la noi va ramane in urma celei din Europa de Vest. 10 motive si lista e deschisa. | Jurnal Bio

 2. Pingback: Cinci piedici pentru dezvoltarea rapida a pietei bio din Romania | Jurnal Bio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s